Kattintson ide
a hírlevél feliratkozáshoz!

Kattintson ide
a videókhoz!

Skandináv stílusú textilek

[size]Otthonunk tervezésekor elsődleges a funkció. Utána jön a design, amikor az anyagok, színek, textúrák kiválasztására kerül a sor. Célszerű már az elrendezés, funkciók elhelyezésével párhuzamosan gondolkodni a küllemi dolgokon, körvonalazni a koncepciót erre vonatkozóan. A stílusirány az első, utána jön annak a letisztulása konkrét berendezési tárgyakkal, lámpákkal, textilekkel és egyéb kiegészítőkkel. Ezek fontossága legalább olyan nagy, mint a praktikumbeli követelmények, hiszen ha összhang van, ha ízléses, hangulatos és stílusos lesz az enteriőr, akkor mondhatjuk, hogy a hely ahol élünk tölt, lehetőséget és teret ad a családi életnek.

Nézzük, ha a kiválasztott irányvonal a napjainkban oly divatos skandináv stílus..





A legutoljára hagyott - de nem utolsó helyen levő – textilek kiválasztásán sok múlik. Fontos, hogy megtervezzük a függönyözést előre. Hogy az azokhoz szükséges szerkezeteknek előre átgondoljuk a helyét. Nem mindegy, hogy rejtett verziót szeretnénk, e, vagy szeretjük a karnisokat. Hogy rolót, lapfüggönyt szeretnénk-e, vagy hogy a belső árnyékolás kívánalom-e.
A függönyök, dekoranyagok kiválasztásakor döntenünk kell a szőnyegekről is. A színek, textúrák meghatározó tulajdonságok esetükben. Fontos, hiszen míg egyik anyag légies, könnyed, a másik tekintélyes, nehéz és karakteres.












Miután kész a koncepció jöhetnek a kiegészítő textilek: párnák, terítők, takarók, törölközők, ágyneműk.

Mikor kiválasztjuk a kanapét, rögtön vágyódunk, hogy azon harmonizáló párnák heverjenek, amit kedvünkre és kényelmünkre használhatunk.



S persze nem mindegy, hogy a hűvösebb őszi, téli napokon mibe burkolózhatunk be.




Kedves és stílusos takaró, ami tökéletes választás ezekre a napokra, nem csupán hőmérséklet ügyében, de hangulati szempontból is.



https://www.tchibo.hu/ketoldalas-takaro-norvegmintas-p400093498.html



Ezután következnek az ágyneműk, ami lássuk be, sokad hozzátehet az éjszakáinkhoz, reggeleinkhez, hiszen nem mindegy mi ölel körül minket napjaink egyharmad részében, s milyen érzettel ébredünk. Stílusos és karakteres a következő:



https://www.tchibo.hu/flanel-agynemu-kockas-p400101646.html

Kellemes, téli mintázatút is választhatunk, hangolódhatunk a hópelyhes napokra, ünnepekre:




https://www.tchibo.hu/perkal-agynemu-norvegmintas-p400101633.html


S ha a textilekkel is megvagyunk, már csak egy kis hangulatvilágítás hiányzik ahhoz, hogy az estéink szívet melengetőek legyenek!




- Kolbe Havrics Imola -

Kövess minket!