Kattintson ide
a hírlevél feliratkozáshoz!

Kattintson ide
a videókhoz!

7 tipp WOW gyerekszobához!

Hogyan lehet olyan szobája a lurkóknak, hogy ne legyen kérdés mi a kedvenc helye?
A gyermekkor nyilvánvalóan a szerető család jelenlététől lesz igazán boldog. Az élményektől, a játéktól, mesétől, mozgástól, zenétől, nevetéstől. Azonban ha ezeken kívül is tehetünk valamit, az egy szuper gyerekbirodalom, ahol töltődhet és fejlődhet. Ahhoz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat saját kis lakhelyükben, nagyon fontos, hogy minden az ő szintjükre legyen kialakítva. Úgy kell tárolni, úgy kell kialakítani a berendezést, hogy ők maguk biztonsággal és önállóan is tudjanak benne tenni venni. Elérjék és visszatehessék játékaikat. Olvashassanak, játszhassanak, alkothassanak benne. Nem utolsósorban pedig egy olyan hangulat kell hogy körülvegye, ami nyugalmat áraszt, kedves és részleteiben izgalmas. Legalább egy-két helyen el lehet rugaszkodni a szokványostól..

Hogyan érhetjük el, hogy a lurkóknak olyan szobájuk legyen, amiről álmodnak, s amit még mi is megirigylünk??

1, Adj karaktert a falnak!

Akár festéssel, akár tapétával, mintákkal, formákkal, vagy akár anyagokkal. (Nem, nem. Semmiképp sem hatalmas micimackókról, pókemberekről és hercegnőkről van most szó!)
2, Betűzz!

Még mindig nagyon menő a gyerkő kezdőbetűje. Ezen kívül akár a játékok elhelyezésénél is alkalmazhatjuk.
3, Adj fókuszpontot a szobának!

Biztosan van valami, ami a legleg számukra. Ha ez az olvasás, akkor legyen egy kuckó, az amit a szobába belépve megpillantunk. Ha a rajzolás, festés, vágás, akkor az asztalka legyen kiemelve. Ha nem tevékenységhez kötjük ezt akkor egy karakteres dekoráció is lehet ez.4, Színezz!

Használd a színeket, azonban az arany középút mentén haladj. Ne legyen villódzó, de nem muszáj azért feltétlenül habosbabosnak sem lenni. Falakat, mennyezetet, festményt, textileket, szőnyeget dekorációkat lehet bevetni!5, Nyiss galériát!

Adj helyet az alkotásaiknak. Lehetőleg úgy, hogy ne káosz érzése legyen tőle az ember lányának vagy fiának. Időszakosan válasszon ki néhány kedvencet, legyenek könnyen cserélhető keretek a falon, így saját kis galériát nyithat.6, Tudomány minikortól

A számok tanulása, vagy az olvasás, nem feltétlenül az iskolapadban kezdődhet el, és nem feltétlenül tankönyvből. Így van ez más dolgokkal is, így ha a szobájában megjelennek a térképek, ABC, számok, vagy kedvenc érdeklődési körére utaló dolgok (ha szereti az állatokat, akár egy állatvilágos térkép), akarva akaratlanul és játszva rögzülnek a kis fejében akár az "elvárnál" jóval hamarabb.7, Csak stílusosan!

Nem, nem az a legfontosabb az életben, hogy ki hogy öltözködik, milyen puccos a lakása, de ha valakinek van stílusa, az csak előrébb viheti. Ez már a kis szobája megtervezésekor is figyelembe vehetjük. Formáljuk vele a szépérzékét, személyiségét. Természetesen leginkább nem a babaszobára gondolok itt, de néhány éves korától már ismerjük, látjuk milyen a személyisége, így a szobáját is az Ő szájízére alakíthatjuk (és nem, megint nem mesefigurákra gondolok).Nagyon nagyon fontos, hogy legyen módja a gyerekeknek alkotni, kreatívan kifejezni gondolatvilágukat. Legyen helye, ahol rajzolhat, vághat, festhet, akár egyedül, akár velünk, szülőkkel, akár játszótársakkal.
Ezeken kívül fontos az esztétikai élmény is számukra, fontos, hogy harmonikus, szép környezet vegye körül, hogy a szobájának ingerei ne kössék le túlzottan figyelmét, de részletei az ő személyiségéhez legyenek kialakítva.

Szöveg: Kolbe Havrics Imola


Még több tipp:
Előszobák kialakítása
Pihenősarkok az otthonunkban
Kis fürdőszobák, nagy titkok


Kövess minket!