Kattintson ide
a hírlevél feliratkozáshoz!

Kattintson ide
a videókhoz!

Pihenősarkok az otthonunkban

..mert az mindenkinek járna
Azt hiszem pihenősarkot minden otthonban ki kellene alakítani, ahol az ember lánya-fia kedvére olvashat, pihenhet, játszhat, köthet, böngészhet... Amihez csak kedve van.
Szándékosan nem olvasósarkokról beszélek első körben, hiszen nem tartozik mindenkinek a hobbijai közé ez a tevékenység.

Miről is van szó pontosan? Egy olyan ülő- vagy fekvőhellyel ellátott kis zugról, ahol anélkül lehetsz, hogy bármely más tevékenységet gátolj. Sokan azt mondhatják erre, 'ugyan én a kanapén, ágyamon, étkezőasztalnál szeretek legjobban lenni'. Ez természetesen maradhat is így.. De milyen rossz, amikor azért kell abbahagyd a tevékenységet, mert akivel megosztod az ágyad, álmos, a gyerkőcök éhesek, vagy kezdődik a család kedvenc filmje. Vagy épp csak annyi előny is származhat belőle, hogy nem kell elpakolnunk, ha befejeztük, hisz ott a világon senkit nem zavar a legközelebbi nyugis egy óra alkalmáig.

Éppen ezért ha csak találunk egy kényelmes, hatalmas fotelnek helyet a lakásban már nyert ügyünk van. Onnantól az a kis sarok úgy alakítható ki, ahogyan az a mi habitusunkhoz, ízlésünkhöz illik. Valamelyest alkalmazkodni kell a helyiség egyéb részeihez, de karakterében azért nyugodtan elkülönülhet.
Persze lehet ez akár pad, ablakülőke, vagy egy egész heverő is, attól függ milyen lehetőségek adottak a lakásban.

Különlegessé tehetjük fotókkal, mintákkal, színekkel, lámpákkal, vagy épp a kis hobbinkhoz kapcsolódó dolgokkal.

Rengeteg inspirációt gyűjtöttem Nektek, éppen ezért úgy gondoltam témákra fogom őket szedni az elkövetkező hetekben, amikor kedvedre csemegézhetsz, legyen az konkrétan olvasósarok, játékkuckó, vagy épp ablakülőke. Remélem várjátok, mert alig tudom megállni, hogy ne mutassam meg mindet.

Most mindenből hozok egy kis ízelítőt, igazán különleges, hívogató és "akaroooom" sarkok következnek.


Mit gondolsz, ha rászánsz egy fél órát arra, hogy keress egy kis zugot a lakásban, amit csak a magad kényeztetésére kialakíthatnál, találnál?? Próbáld ki!! Én megtettem, és már alakulóban az ötletből-kivitelezés folyamat..

Szöveg: Kolbe Havrics Imola

Olvass még!
Kertek a házban!
Babaszoba tervezés - ahogyan nálam zajlott
Dekorálj kreatívan

Kövess minket!