Kattintson ide
a hírlevél feliratkozáshoz!

Kattintson ide
a videókhoz!

"Ne félj a sötétben!"

Használd okosan és bátran!
Munkám során rengetegszer találkozok "színharccal". A barnabézs korszak kishazánkban még mindig tart, és bár szeretem ezt is, a lelkem felpezsdül ha betervezhetek egy-egy izgalmas színt.

Az erős színektől való ódzkodás mellett a másik fóbia a sötét színek világa. Félelem, kétely és kérdések sora követi a mély, sötét színek alkalmazásának ötletét. Persze egészségesen kell is, hiszen körültekintően kell használni őket. A mennyiségi tényező talán a legfontosabb, de a textúrák figyelembevétele és a megfelelő színtónus kiválasztása legalább olyan nehéz és lényeges feladat..

Néhány mesés enteriőr sötétbe burkolózva..Ő pedig Ő....Az az enteriőr, amit időközönként megnézek, mert egyszerűen szeretem. Sokan terveztek már sokfélét, sok helyen látunk izgalmasat, szépet, lélegzetelállítót, de kevés ragad meg bennünk úgy, hogy hosszabb idő elteltével is fel tudjuk idézni a részleteket.
Ezt az étkezőt még tanulókorszakomból ismerem. Kassai Zsolt építész tanárom mutatta, bevallom fogalmam sincs mi kapcsán, de annyira szerettem a látványt már akkor, hogy a stílus, a szín és anyaghasználat beivódott a tudatomba. Ki tudja hány millió enteriőr fotó böngészése után rábukkantam, és nem volt kérdés hol találkoztunk utoljára.

Ha valami maradandó, akkor érdemes volt létrehozni. Egy tárgy, egy szín, vagy csak az összkép által okozott érzés is lehet ilyen..

Szöveg: Kolbe Havrics Imola

Inspirálódj Velünk:
Rusztikus stílus
Ceruza, mint lámpa?
Otthonos ipari stílusKövess minket!