Kattintson ide
a hírlevél feliratkozáshoz!

Kattintson ide
a videókhoz!

Az előszoba kialakításának szempontjai

Mire is figyeljünk a megtervezésekor?

Az előszoba ugyebár az a hely, ahova először belép az ember. Ez az első benyomás egy idegennek, az a hely ahol hazaérve először szippantjuk be az otthon illatát. Fordítsunk rá kellő figyelmet, legyen kényelmes és otthonos, ugyanakkor tükrözze a lakásunk hangulatát is.

Mire is figyeljünk a megtervezésekor?

A padlózat.. Vagy az onnan nyíló tér burkolatát kapja, vagy egyedi arculatot adva neki választhatunk különböző minták és anyagok közül.

Bármennyire is gyönyörű és puha érzés szőnyegpadlóra érkeznünk, praktikum szempontjából nem a legjobb választás, azonban ha az előszoba előtt van egy belépő, ahova a cipők kerülnek, úgy nagyon is javasolt burkolat.


A könnyen tisztíthatóság miatt általában kőburkolatot választunk, de lehet fapadló, vagy az újra divatba jött vinyl is..
Ha használunk szőnyeget pluszba az legyen csakbedobomagépbe fajta.


Falak

A szűkebb, zárt előterek unalmasak lehetnek, azonban ha világos és üde falszíneket kapnak, máris más benyomást keltenek. Mindenesetre a falszín attól is függ, hogy a nappalihoz közvetlenül kapcsolódik-e, mekkora és a berendezést ki szeretnénk-e emelni, vagy annak egyszerűsége miatt a falszín lesz kirívó. A festés mellett a tapéta és falburkolat ugyanúgy díszíthet, mint bármilyen más helyiségben.

Bútorzat

A család igényeihez és szokásaihoz kell igazítani a hallt. Ha valaki mindig otthon hagy valamit és visszaszalad még inni, meg a mosdóba egy indulásnál kétszer, ne erőszakoljuk be a kézzel készített szőnyeget, mert úgysem vesszük le a cipőt mindig, és ha szereti, hogy minden kéznél legyen: a kendők, az összes cipője, a csekkek stb., akkor ne akarjunk csak egy faragott üvegasztalt elhelyezni egy dizájnvázával, mert az úgy a szép. Mindig gondoljuk át mit, hol fogunk tárolni, és mit milyen gyakorisággal használunk. Akkor lesz kényelmes az elindulás és a hazaérkezés, ha a mi igényeinket szolgálja az előszoba is.

Vegyük számba: a cipő kabát, kalap, táska rengeteg hol kap majd helyet, szeretünk-e leülni, szeretjük-e ha látjuk, hogy lépünk ki az utcára..

Ha viszont a gardrób közel van, és a napi dolgainknak is megvan a helye, akkor egy konzolasztal vagy komód és egy szék a bőven elég kategória is lehet..Világítás, dekoráció

Az általános megvilágítás mellett egy asztali lámpa is helyet kaphat vagy hangulatvilágításnak is adhatunk teret..

A kiegészítők, képek, dísztárgyak elhelyezését a bútorok tervezésénél vegyük számításba.


- Kolbe Havrics Imola -


Kövess minket!