Kattintson ide
a hírlevél feliratkozáshoz!

Kattintson ide
a videókhoz!

DIY - 4 tojásdekorációs ötlet Húsvétra

Egyszerű, gyors, kreatív!
Sokszor egyszerűbbnek és gyorsabbnak érezzük a csokitojások megvásárlását, mintsem a háztáji tojások festését. Valóban gyorsabb, de egyáltalán nem hagyományőrző és Húsvétra hangoló. Legyünk idén kreatívak és lepjük meg a locsolókat általunk saját dekorálású tojásokkal!


Fess körömlakkal!

A tavaszra való tekintettel valószínűleg már előkerültek a harsányabb, vidámabb körömlakkok a fiók mélyéről. Ha mégsem, vedd elő őket most és kezdődhet a tojásfestés!

Hogyan csináld? Egy vízzel teli edénybe csöpögtess a kedvenc körömlakkjaidból, keverd össze egy pálcika segítségével, mártsd bele a tojásokat (ha szükséges, többször is) és szárítsd meg őket!

Forrás: camillestyles.com

Dekorálj papírszalaggal!

Felesleges újságaink, megunt könyveink, kedvenc nyomtatható idézeteink talán mindannyiunknak vannak. És mi lenne, ha ezeket tojásdekoráláshoz használnánk?

Hogyan csináld?
Vékonyan vágj ki kedves mondatokat, idézeteket, inspiráló gondolatokat és decoupage (szalvéta) ragasztó segítségével rögzítsd a tojásokra őket! Kreatívabbak további papírdekorációkat is használhatnak.


Forrás: smittenonpaper.com

Használj jó minőségű festéket!

Ha jobban szétnézünk a kreatív fiókunkban, vagy a gyerkőcök szekrényében, biztosan találunk temperát, minőségi vízfestéket... de ha van kimaradt, javító falfestékünk, bátran használhatjuk azt is.

Hogyan csináld? Csak néhány ecset, egy színkeverő lap vagy tálka és festékek szükségesek és kezdődhet a kreatívkodás! Csak a képzeleted és színek szabnak határokat.

Forrás:papernstitchblog.com

Vedd elő nagymamád hímzőfonalait!

Ha szerencsénk van a nagyszüleink egyik kedvelt időtöltése a hímzés volt és a még szerencsésebbek örököltek is ezekből. (Én igen!:)) Ha mégsincs, horgolni kötni való fonallal vagy egyéb madzaggal is nagyon jól mutathat.

Hogyan csináld? Ragasztózd be a tojás tetejét és rögzítsd a fonal végét! Ezután ragasztózd be tetejétől körbe egy vékonyabb rétegben, úgy, hogy még meg tudd fogni a tojást! Ezután jöhet a móka, azaz körbe-karikába tekerd a fonalat. Ahogy elfogy a ragasztós rész, ismételd a folyamatot!


Forrás: boredpanda.com

Remélem kedvet kaptatok egy kis tojásdekoráláshoz.
Még egy fontos dolog! Mielőtt bármelyiket elkezdenéd, ne felejtsd el megfőzni a tojásokat! :)

- Biri Ági -
Kövess minket!